Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Verkeersdrempels en maximaal 30 per uur moeten de Besterd veiliger maken

De nieuwe verkeersdrempels met paaltjes op de Besterd (foto: Corrado Francke)

Er liggen sinds kort verkeersdrempels op de Besterdring. Deze aanpassing is een eerste in een reeks om de ring veilig te maken. Eind mei vorig jaar overleed een man, nadat hij daar werd aangereden. De bestuurder van de auto reed meer dan honderd kilometer per uur. Daarom zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat er zo hard gereden wordt.

Vanaf nu mag je nog maximaal dertig kilometer per uur op de Besterdring. Eerst mocht je er als automobilist nog vijftig rijden. Dit was al gevaarlijk met de vele oversteekplaatsen op de weg. Sommige mensen reden veel harder, soms zelfs twee keer zo hard.

Drempels met paaltjes
Om ervoor te zorgen dat mensen zich eerder aan de nieuwe maximumsnelheid houden, liggen op verschillende plekken verkeersdrempels. Bestuurder kunnen de drempels niet omzeilen, ernaast zijn namelijk paaltjes geplaatst. Bestuurders ‘moeten’ dus wel over de drempels rijden.

In 2025 krijgt de straat een compleet nieuwe inrichting, maar wethouder Rik Grashoff vond dat er niet langer gewacht kon worden met maatregelen. “Er gebeuren te veel ongelukken op deze weg. We grijpen daarom nu in met een aantal busvriendelijke verkeersdrempels en een lagere maximumsnelheid.”

LEES OOK:
Dit gaat er allemaal veranderen op de Besterdring
Spookrijder reed met hoge snelheid voetganger dood: 5 jaar cel

Pieter Soethout