Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Het roer lijkt om bij Willem II: ‘Maar we moeten niet te positief doen’

Nadat Willem II degradeerde zijn de ogen gericht op het nieuwe voetbalseizoen. Niet alleen bij de Tricolores en de trouwe supporters...
Foto: Collin Beijk

Van de manier van spelen wordt hij niet vrolijk, maar ‘de Kruikenzeiker’ is blij dat Willem II op de vierde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie. Promoveren zal dan via de play offs moeten gaan, want de bovenste twee teams staan op flinke afstand. “Ik denk niet dat die tweede plaats er nog in zit.”

Dat vertelt de trouwe Willem II-fan, die liever anoniem blijft. Hij maakt samen met andere supporters een Willem II podcast, genaamd de ‘De Korvelse Kant’. De Kruikenzeiker is kritisch en soms wat cynisch, maar toch lichtelijk positief over zijn club na de winterstop.

Andere opstelling
Vooral de verdediging kan rekenen op lof, want de Tricolores geven niet veel doelpunten weg. Sinds de winterstop en trainerswissel speelt de Tilburgse club met vijf verdedigers. “Willem II geeft gewoon heel weinig weg en daarbij helpt die extra verdediger. Daar staat tegenover dat je aanvallend afhankelijk bent van toevalstreffers. Die vallen de laatste paar wedstrijden.”

Het liefst heeft de Kruikenzeiker dat zijn club gewoon 4-3-3 speelt, ook al worden er nu punten gepakt. “Ik heb liever dat we 1-1 gelijk spelen met prachtig voetbal dan dat we met erg slecht voetbal in de laatste minuut met 1-0 winnen.”

Positieve sfeer
De Tilburgse fan voelt een stuk meer positiviteit in en rondom het stadion. “Mensen zeiden voor de winterstop: we hebben er echt geen zin in. Dat is nu wel een beetje veranderd. De sfeer is beter en dat kan de spelers alleen maar helpen.”

Met de supporters achter de club hebben de Tricolores na de winterstop punten gepakt, maar dat ligt volgens de Tilburgse fan niet per se aan het spel. “We hebben misschien ook niet de beste tegenstanders gehad. Alleen Heracles en toen wonnen we niet, maar dat lag aan de scheidsrechter.”

Het gaat wat beter, maar de concurrenten hijgen Willem II in de nek. De club staat ‘slechts’ zeven punten boven Telstar, die tiende staat. Mochten de Tricolores daar eindigen, betekent dit geen play offs en dat is nu net waar ze in Tilburg op moeten mikken, aldus de Kruikenzeiker. “De tweede plek lijkt niet meer realistisch. We moeten zo hoog mogelijk eindigen voor een goede plek in de nacompetitie. We hebben een brede selectie en dat kan flink in ons voordeel werken richting het einde van de competitie.”

Willem II speelt maandagavond om 20:00 uit bij Jong AZ.

Pieter Soethout