Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dit gaat er allemaal veranderen op de Besterdring

De oversteekplaats op de Besterdring (foto: Google Maps).

De Besterdring gaat al iets eerder op de schop dan aangekondigd. Vanaf maandag 27 februari beginnen de eerste aanpassingen aan de weg. De werkzaamheden nemen niet veel tijd in beslag; 3 maart moeten de eerste aanpassingen klaar zijn.

De werkzaamheden komende maandag zijn alvast een voorloper op de grotere aanpassingen in 2025. De Besterdring is volgens de gemeente een drukke straat voor auto’s en fietsers. Bovendien is het een belangrijk knooppunt voor de horeca en winkeliers.

30 k/m per uur
Na het dodelijke ongeluk van eind mei vorig jaar, waarbij een voetganger geschept werd door een auto, was de gemeente van plan om van de hele Besterdring een 30 km/uur weg te maken. Op dit moment is de toegestane snelheid nog 50 km/uur.

Naast de snelheidsvermindering wil de gemeente ook andere stappen nemen om het er zo veilig mogelijk te maken. De Besterdring is een plek waar veel voetgangers oversteken en waar veel parkeerverkeer is. Daarom komen er verkeersdrempels voor auto’s op plekken waar voetgangers oversteken.

Ook komen er op een aantal punten van de weg paaltjes om het verkeer goed te leiden en de weg te bebakenen. Sommige parkeervakken worden opgeheven omdat er fietsbeugels voor in de plaats komen.

Tijdens de werkzaamheden wordt een weghelft afgesloten. Op 6 maart van dit jaar wordt nieuwe belijning op de weg aangebracht, om de verkeerssituatie te verduidelijken. In 2025 wordt de Besterdring verder heringericht en veiliger gemaakt.

LEES OOK:
Voetganger doodgereden in Tilburg, twee personen aangehouden
Man die 66-jarige Tilburger doodreed meldt zich bij politie
Jan verloor zijn beste vriend bij ongeluk in Tilburg: ‘Dit is afschuwelijk’
Dodelijk ongeluk Tilburg: vierde man opgepakt

Edita Saakian