Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Drie tieners aangehouden voor gewelddadige straatroven in Tilburg

(foto: politie).

De politie kon maandag drie tieners aanhouden die verdacht worden van het plegen van straatroven. Eén van de groep, een 17-jarige, werd eerder al aangehouden voor een straatroof in Breda. Bij de berovingen, die in het najaar van 2022 plaatsvonden, maakten de daders spullen buit en mishandelden ze daarbij ook soms hun slachtoffer.

De drie tieners stalen dure merkkleding, pinpassen, contant geld, telefoons en andere apparaten van hun slachtoffers. De politie vermoedt dat ze deel uitmaken van een groep die in wisselende samenstelling de straat op gaat.

Meerdere incidenten
De meest recente straatroof, waar deze drie tieners van verdacht worden, vond in november vorig jaar plaats in het Reeshofpark. Ze bedreigden twee jongens en konden zo hun pinpas stelen. De daders gingen daarmee naar een pinautomaat bij de Westermarkt om geld te pinnen.

Die periode vonden er ’s avonds in het weekend twee andere straatroven plaats in de Reeshof. Het viel de politie toen al op dat het telkens ging om mannen in donkere kleding en zwarte scooters.

De politie onderzoekt de zaken en laat weten meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

LEES OOK:
Straatrovers te zien op camerabeelden, verdacht van meerdere berovingen

Edita Saakian