Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Veertig zorgwoningen in voormalige Koning Willem II Kazerne

De voormalige Koning Willem II Kazerne | Foto: Omroep Tilburg

BPD gaat in samenwerking met Dagelijks Leven veertig zorgwoningen voor mensen met geheugenproblemen realiseren. Dat gebeurt in de nieuwe wijk Willemkwartier op het terrein van de voormalige Koning Willem II Kazerne.

De ingang van de nieuwe wijk ligt aan de Ringbaan-Zuid waar je binnenkomt door het poortgebouw. Dit gebouw wordt omgebouwd tot een complex met veertig zorgstudio’s voor mensen met geheugenproblemen. Zij kunnen niet meer zelfstandig wonen, maar willen wel nog in hun vertrouwde omgeving blijven. In het nieuwe complex kunnen zij 24 uur per dag zorg krijgen.

Wonen zoals thuis
Volgens Raimond Hilberink van Dagelijks Leven willen de bewoners graag onderdeel zijn van de buurt. “De bewoners wonen straks middenin een nieuwe levendige wijk met de nodige voorzieningen in de buurt. Een perfecte locatie voor het huis, waar de bewoners zoveel mogelijk leven zoals zij dan gewend zijn en zelf willen. Gewoon, als thuis.”

Het bestaande gebouw wordt gebruikt voor deze zorgwoningen. Ook bouwt BPD aan de zuidzijde van het poortgebouw twee aanbouwen. Deze liggen aan de groene, gemeenschappelijke binnentuin. Hierdoor kunnen de toekomstige bewoners van de zorgstudio’s makkelijk in contact komen met de rest van de buurt.

Basisschool en BSO
Binnenkort zal de gemeente starten met de bouw van een basisschool en buitenschoolse opvang. Dit gebeurt in een van de andere bestaande kazernegebouwen. De andere bestaande gebouwen worden omgebouwd tot sociale- en middeldure huurwoningen.

De verkoop van de nieuwbouwwoningen rondom de voormalige kazernegebouwen is van start gegaan. Op dit moment kun je al aangeven dat je interesse hebt via de website.

LEES OOK: 240 statushouders vertrekken uit voormalige Willem II-kazerne

Pieter Soethout