Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Aantal woninginbraken in Tilburg is gedaald

Foto: Pixabay

In Tilburg daalde het aantal woninginbraken in 2022 ten opzichte van 2021, terwijl in heel Nederland het aantal woninginbraken steeg. Ook in de omliggende gemeenten zijn grote verschillen te zien.

Dat blijkt uit een dataset van de politie. In Tilburg daalde het aantal woninginbraken met 26 procent van 290 naar 216. Opvallend, want in heel Nederland was er juist een stijging van zeven procent te zien. Het totale aantal inbraken steeg van 16.100 naar 17.300.

Grote verschillen
Die stijging zien we ook terug in Loon op Zand, waar het aantal inbraken van 11 naar 21 is gestegen. In Gilze en Rijen is de grootste stijging te zien. Hier steeg het aantal woninginbraken met maar liefst 229 procent van 14 naar 46. In Goirle werd het aantal inbraken met de helft verminderd: van 28 naar 14. Hilvarenbeek ziet het aantal inbraken ongeveer hetzelfde blijven.

In heel Brabant is het aantal woninginbraken nagenoeg gelijk gebleven. Het scheelt zelfs maar vier woningbraken gemeten in een periode van januari tot en met september.

Pieter Soethout