Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg vroeg toch extra mobiele flitspalen aan

De gemeente Tilburg heeft toch al wel nieuwe flexflitspalen aangevraagd bij het Openbaar Ministerie (OM). Eerder werd bekend dat dit nog niet gedaan was, maar een woordvoerder van de gemeente laat weten dat dit eind vorig al gebeurde.

De eerste mobiele flitspaal werd onlangs geplaatst aan de Ringbaan-Zuid. Wethouder Grashoff geeft aan dat hij ‘de verkeershufters in Tilburg helemaal zat is’. Daarom is het plaatsen van de flexflitspaal volgens hem een goede eerste stap. De wethouder liet tijdens de onthulling weten liefst zo’n tien flexflitspalen voor Tilburg te willen.

Misverstand
Daarop reageerde een woordvoerder van het OM verbaasd. Er zouden nog helemaal geen extra flitspalen zijn aangevraagd. Na onderzoek van de gemeente blijkt dat dit wel degelijk het geval is. Hoe dit misverstand de wereld in kwam, is niet bekend.

In december vorig jaar werden zeven extra flexflitsers aangevraagd. Daarvan is er tot nu toe eentje toegekend op de Burgemeester Bechtweg. In totaal zijn er nu dus twee toegekende locaties.

De extra mobiele flitsers zullen ergens in 2023 geplaatst worden. Het is nog niet bekend wanneer dit precies zal zijn.

LEES OOK: Tilburg krijgt flexflitspaal: ‘Klaar met verkeershufters’

Pieter Soethout