Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg krijgt flexflitspaal: ‘Klaar met verkeershufters’

Noord-Brabant is koploper in het aantal verkeersongevallen en ook in Tilburg staan er nog recente ongelukken op ons netvlies. Wethouder Rik Grashoff is klaar met hufters in het verkeer. De gemeente heeft een nieuw middel in de strijd tegen de hardrijder: de flexflitspaal.

De flexflitspaal staat sinds donderdagochtend aan de Ringbaan-Zuid, ter hoogte van het Koning Willem II Stadion. De gemeente laat weten dat deze locatie zorgvuldig gekozen is. Op de Ringbaan-Zuid wordt vaak te hard gereden en zijn in het verleden ernstige ongelukken gebeurd, zelfs met dodelijke afloop.  

Verkeershufters
In Tilburg vielen er afgelopen jaar acht verkeersdoden, waarvan zeker vier door huftergedrag, laat de wethouder weten. “Verkeershufters noemen wij mensen die met drank, drugs of dergelijke op achter het stuur gaan zitten.’’ Grashoff wil deze ‘verkeershufters’ hard aanpakken, het plaatsen van een flexflitspaal is hier het begin van.  

De flitspaal zal om de twee maanden op een nieuwe plek worden gezet. ‘’Onderzoek laat zien dat een flitspaal invloed heeft op het rijgedrag. Zelfs als deze na een paar maanden weer verplaatst wordt.’’  

Fabrice Leclaire