Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Spoorzone opnieuw het podium voor hiphopfestival

Het Moment vindt plaats in de zomer van 2023

Aankomende zomer vindt er een nieuw hiphopfestival plaats in Tilburg. Het Moment brengt allerlei Nederlandse rappers samen op drie podia in de Spoorzone. De headliners voor het festival zijn Kevin en Mula B.

Daar waar Woo Hah! ooit begon, keert nu weer een hiphopfestival terug. Het Moment richt zich op Nederlandstalige artiesten. Daarbij kun je denken aan headliners Kevin en Mula B, maar ook Ares en ADF Samski zijn van de partij.

Geen vervanging
Programmeur van Het Moment, Dirk Stolk, wil wel benadrukken dat het geen vervanging is van Woo Hah! “We hadden dit idee al langer, maar door het vertrek van Woo Hah! is het wel in een stroomversnelling gekomen.”

Bezoekers kunnen op drie verschillende podia genieten van de hiphop van dit moment. Daar gaat het namelijk om volgens de oprichters van het festival. “We denken dat Nederland klaar is voor een festival dat zich richt op rap uit de Benelux. We mikken letterlijk op acts van ‘Het Moment’, die allemaal wel een bepaalde ‘buzz’ om zich heen hebben.”

4000 kaarten
De eerste tickets zijn vanaf 23 maart te koop voor net geen twintig euro. Daarvoor moet je je wel pre-registreren. Twee dagen later start de openbare verkoop. In totaal zullen er zo’n 4.000 kaarten beschikbaar zijn.

De eerste vijftien artiesten zijn nu aangekondigd, maar er volgen er later meer. Dan is er volgens Stolk vooral ruimte voor dj’s. “We hebben de meeste artiesten bekendgemaakt en zullen dus nog vooral dj’s aankondigen. Dat zullen ook best grote namen zijn. Ook heb ik nog één plek vrij op de mainstage.”

LEES OOK: Einde WOO HAH! Festival, Rolling Loud neemt stokje over

Pieter Soethout