Einde WOO HAH! Festival, Rolling Loud neemt stokje over

WOO HAH! All Day omvat liveshows in 013 en vanuit Amsterdam, maar ook nog niet eerder online vertoonde optredens van de vorige drie edities van WOO HAH!
Foto: Poppodium 013

Festival WOO HAH! gaat komend jaar niet door. Het grootste hiphop festival van Europa is overgenomen door Rolling Loud Netherlands, de Nederlandse tak van de Amerikaanse festivalorganisatie. Dat maakt Rolling Loud maandag bekend.

Het festival begon ooit in 2014 bij het Spoorzoneterrein in Tilburg en is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste hiphop festival van Europa. Vorige week kondigde WOO HAH! nog aan dat het festival niet meer in Hilvarenbeek, bij de Beekse Bergen, gehouden werd.

Festivaldirecteur Ruud Lemmens liet vorige week via zijn Instagram al weten dat hij niet meer bij de organisatie van het festival betrokken is. “Daarmee is het tijd om het stokje door te geven aan anderen en zelf weer nieuwe uitdagingen aan te gaan”, schreef hij.

De afgelopen editie van WOO HAH! was al in samenwerking met de Nederlandse versie van Rolling Loud. Die samenwerking was destijds op het gebied van de line-up, promotie van het festival en op financieel vlak.

Twee dagen
Rolling Loud, wat begon in 2015 in Amerika, is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste hiphopfestivals ter wereld. In hoeverre het festival gaat veranderen is niet bekend. Het zal in ieder geval niet meer gehouden worden in Hilvarenbeek. Rolling Loud laat bovendien in een tweet weten dat het festival een dag minder lang zal zijn: twee dagen in plaats van drie. De WOO HAH! fans reageren wisselend op het nieuws.

De eerste editie van het Rolling Loud NL festival zal op 30 juni en 1 juli plaatsvinden.

Edita Saakian