Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Scooters van GO Sharing terug in Tilburg

De E-scooter van go sharing in het centrum van Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De deelscooters en -fietsen van GO Sharing zijn vanaf volgende week allemaal weer te gebruiken. Het bedrijf begon gisteren met het terugplaatsen van de eerste deelfietsen, in de rest van de week volgen de scooters.

Door faillissement van het moederbedrijf waren de groene voertuigen vanaf begin februari van de straat gehaald. GreenMo Rent, het moederbedrijf, heeft een doorstart kunnen maken, maar GO Sharing viel daarbuiten. Het was daarom niet zeker of de aanbieder van groene scooters verder kon gaan. Inmiddels is GO Sharing overgenomen door BinBin, de grootste aanbieder van deelvervoer in Turkije.

Alle tegoeden van gebruikers van GO Sharing blijven geldig.

Ook meer Felyx scooters
De toekomst van GO Sharing was een tijd onzeker. Daarom had de gemeente Tilburg al afspraken gemaakt met Felyx, een andere aanbieder van deelscooters. Zij zouden zorgen voor vijftig extra scooters. Deze extra scooters zijn zo’n 2-3 weken geleden geplaatst, laat een woordvoerder van de gemeente Tilburg weten. Daarmee hebben zij een deel van het gat opgevangen wat ontstond toen GO Sharing haar scooters en fietsen van straat haalde.

LEES OOK: Voorlopig geen scooters van GO Sharing in Tilburg

Pleun van Diessen