Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Voorlopig geen scooters van GO Sharing in Tilburg

Een elektrische deelscooter van GO Sharing in Tilburg (foto: Edita Saakian).

De scooters van GO Sharing zijn sinds vrijdag niet meer beschikbaar in Tilburg en het is onduidelijk wanneer ze terugkomen. Dit komt doordat het bedrijf GreenMo Rent failliet is. Zij verhuurden de scooters aan GO Sharing.

Wie dit weekend dacht een GO scooter mee te nemen, stond voor een verassing. Onderstaande melding werd getoond in de app van de groene voertuigen:

De melding bij het openen van de scooterapp (beeld: GoSharing).

Vrijdag zijn alle scooters en elektrische fietsen van GO Sharing van de straat gehaald. Door het faillissement van het verhuurbedrijf GreenMo Rent kunnen de voertuigen niet meer worden gebruikt. GreenMo Rent is onder andere verantwoordelijk voor de service en onderhoud van de scooters. Ook in andere steden waar de scooters normaal rijden, zoals Den Bosch en Breda, zijn alle voertuigen verdwenen.

Op zoek naar nieuwe partner
Het is onduidelijk wanneer de scooters en fietsen weer te gebruiken zijn. GO Sharing is op dit moment aan het zoeken naar een andere partner voor de service en onderhoud. Ze verwachten daar deze week meer duidelijkheid over te hebben.

GreenMo Rent heeft in het verleden ook samengewerkt met onder andere Thuisbezorgd, maar deze samenwerking is al voor het faillissement stopgezet. Thuisbezorgd werkt samen met andere verhuurbedrijven en heeft dus geen last van het faillissement.

Minder scooters
De GO scooters hebben geen rustige weg achter de rug. Er kwamen in de gemeente Tilburg binnen een jaar zo’n 1.000 overlastklachten binnen over de voertuigen. De gemeente greep als gevolg in door het aantal voertuigen van 400 naar 125 te brengen. Ook zijn er strenge regels opgesteld voor mensen die overlast veroorzaken.

In Tilburg worden de deelscooters goed gebruikt, in tegenstelling tot andere steden. GO Sharing is uit een aantal steden verdwenen omdat de scooters daar niet winstgevend waren.

De hoofdconcurrent van GO Sharing in Tilburg, Felyx, is nog gewoon te gebruiken.

Pleun van Diessen