Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Rondje langs de velden (6-7 nov)

Het eerste weekend van november stond weer vol met sport. De hockeyers beleefden geen goed weekend terwijl de Tilburg Trappers zes punten pakte binnen 24 uur. Omroep Tilburg zet de uitslagen op een rijtje.

Voetbal
Willem II – Sparta Rotterdam 0-3

Willem II blijft zijn neerwaartse spiraal doorzetten. Na een maand oktober zonder overwinning ging het afgelopen zaterdag ook thuis tegen Sparta helemaal mis. In 90 minuten werd geen kans gecreëerd en de Tricolores gingen volledig terecht met 0-3 onderuit. Willem II en trainer Grim hebben nu een vrije week voor de boeg om alles weer op de rit te krijgen.

IJshockey
TecArt Black Dragons – Tilburg Trappers 2-5 (zat)
TecArt Black Dragons – Tilburg Trappers 2-3 (zon)

De Tilburg Trappers mochten in 24 uur twee keer tegen de TecArt Black Dragons uit Erfurt spelen. De eerste wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen maar zondag boden de Duitsers meer tegenstand. Het werd een slijtageslag maar uiteindelijk trokken de Tilburgse ijshockeyers toch weer aan het langste eind en keerden ze met zes punten terug huiswaarts.

Hockey
HC Tilburg H1 – Rotterdam 0-5
Laren – HC Tilburg D1 2-2

De heren van HC Tilburg staan na de belangrijke overwinning weer met beide benen op de grond. De driepunter kon niet verzilverd worden want in eigen huis werd met maar liefst 0-5 verloren van concurrent Rotterdam. Door het verlies raakt de negende plaats voorlopig uit zicht voor de Tilburgers. De dames van HC Tilburg hebben duur puntverlies geleden. In Laren werd 2-2 gelijkgespeeld waardoor nummer één Rotterdam en nummer twee Leonidas uitlopen op de Tilburgers. Door het verlies van Huizen handhaaft HC Tilburg zich wel in de top drie.

Basketbal
High Five – HBV The Jumpers 87-66

Het is geen verrassing meer maar de mannen van High Five hebben ook hun zesde wedstrijd gewonnen. Dit maal werd HBV The Jumpers aan de zegekar gebonden. High Five won met maar liefst 21 punten verschil en mogen nu genieten van een welverdiende week rust.

Amateurvoetbal
VUC – Sarto 2-1
SC ’t Zand – DHC 4-2 (gestaakt na 65 min)
ZIGO – Waspik 2-3
Gilze – TSV Gudok 3-2
SV ReeshofWere Di 5-0
Jong Brabant – Chaam 2-0
WSJ – Blauw Wit’81 3-1
MVV’58 – TSVV Merlijn 0-0

Sarto heeft een pijnlijke nederlaag geleden. In Den Haag werd met 2-1 verloren van VUC en daarmee gaat die ploeg uit de Hofstad over Sarto heen. SC ’t Zand zag zijn wedstrijd na 65 minuten gestaakt worden. Na een beenbreuk voor een speler van SC ’t Zand vond de scheidsrechter het onverantwoord om verder te spelen. Het stond na 65 minuten 4-2 voor de ploeg uit de Reeshof. ZIGO heeft de thuiswedstrijd tegen Waspik ternauwernood verloren. In Tilburg-Noord werd het 2-3 voor middenmoter Waspik.

In dezelfde competitie verloor ook TSV Gudok met 3-2 van Gilze. De Gilzenaren stijgen hierdoor naar de tweede plaats terwijl Gudok op plaats acht blijft steken. De Tilburgse derby tussen SV Reeshof en Were Di is glansrijk gewonnen door eerstgenoemde. In de Reeshof won de thuisclub met 5-0. SV Reeshof stijgt hiermee naar de tweede plaats terwijl Were Di zich zorgen moet maken op de één-na-laatste plaats.

Koploper Jong Brabant blijft ongeslagen. In de thuiswedstrijd werd middenmoter Chaam met 2-0 opzijgezet. Ook WSJ deed goede zaken. De ploeg uit Tilburg-Noord won met 3-1 van Blauw Wit’81. Met deze driepunter sluit WSJ zich aan bij de middenmoot en kunnen de degradatiezorgen even in de ijskast. De studenten van TSVV Merlijn speelden doelpuntloos gelijk tegen MVV’58. Met het puntje komt Merlijn niet weg uit de onderste regionen.

Gijs de Rooij