Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vriendengroep steelt fiets onder bedreiging van een nepwapen

Een 15-jarige Tilburger is van zijn fiets beroofd door een vriendengroep waar hij zelf deel van uitmaakte. Hij werd daarbij bedreigd met een (nep-)vuurwapen.
Foto: politie

Een 15-jarige Tilburger is vrijdag in de vroege avond van zijn fiets beroofd door een vriendengroep waar hij zelf deel van uitmaakte. Daarbij werd hij bedreigd met een (nep-)vuurwapen. Toen hij zijn fiets terug wilde pakken kreeg hij bovendien een klap met een step op zijn hoofd.

Vrijdag rond 17.30 uur kreeg het slachtoffer het aan de stok met een vriendengroep op het Stuivesantplein. Eén van die jongens liet een (nep-)wapen zien, waarna een andere jongen de fiets meenam. Het slachtoffer ging de dader achterna, maar werd met een step tegen zijn voorhoofd geslagen. Nadat hij hulp had gezocht bij een supermarkt in de buurt, werd de politie gebeld.

Zoals gezegd kende het slachtoffer de dader met het nepwapen, en daarom is de politie daar meteen op bezoek gegaan. De jongen om wie het ging en zijn ouders werkten direct mee en toonden het nepwapen, wat een plastic speelgoedwapen bleek te zijn. Dat is in beslag genomen en vernietigd. De fiets is nog niet teruggevonden. Gezien de leeftijd van de jongens en het feit dat zij als vriendengroep elkaar kenden zal de politie vooral bemiddelend optreden in het voorval.

Kees-Luc Simons