Second Skin neemt een politiepolo onder handen

Bron: politie

Drie politieagenten gingen een tijd geleden langs bij modeproject Second Skin. Eén van de aanwezigen reageerde hier niet goed op, dankzij eerdere slechte ervaringen met de politie. Zonder er te veel bij na te denken doneerde één van de agenten zijn politiepolo aan het project. Vrijdagmiddag werd de polo onthuld.

Second Skin is een project dat wordt gecoördineerd door FASHIONCLASH in het kader van ForwArt. Dit project zet zich in voor het ontdekken, ontwikkelen, ondersteunen en tonen van talent in Tilburg-Noord. De gemeente, maar ook de politie zijn partner van het project. Daarom gingen de agenten eens langs om te kijken wat ze hier allemaal precies doen.

Bang voor de politie
Eén van de studenten van het ROC was niet zo blij met de aanwezigheid van de politie. Zij vond het lastig om contact te maken met de agenten, maar daar wisten zij wel iets op. Eén van de wijkagenten stelde voor om zijn politiepolo onder handen te nemen. Dit had de studente niet verwacht en ze was meteen enthousiast. Ze ontdooide direct en wilde de uitdaging graag aangaan.

Een inclusieve polo
Vrijdagmiddag werd de polo onthuld op de tijdelijke locatie aan het Verdiplein. Hier kwamen de wijkagent, agenten van team Groene Beemden en een medewerker van de gemeente op af. De studente heeft de kleuren van de politiepolo samengesmolten met roze en blauw. Hierdoor moet duidelijk worden dat de politie écht voor iedereen is. De studente kan nu inmiddels zeggen dat ze ook inziet dat de politie een positieve ervaring kan achterlaten.

Pieter Soethout