Ook bewoners Verdiplein hopen dat de coffeeshop niet in hun buurt terecht komt

Het nieuws dat er waarschijnlijk twee nieuwe coffeeshops aan Tilburg worden toegevoegd, kwam voor bewoners van beide locaties op een verkeerd moment. Naast Koningsoord, waar direct een petitie tegen de komst van de shop gestart werd, liet een bewoner van Tilburg Noord ook zijn mening horen via een brief aan de raad.

Op het Verdiplein in Tilburg Noord zou de nieuwe coffeeshop moeten komen. De ondernemer kan binnen zes weken een horecavergunning aanvragen bij de gemeente. Daarna hebben mensen de kans om bezwaar in te dienen. De kans dat het bezwaar er komt, zit er goed in.

Brief
Een bewoner van Tilburg Noord liet eerder via een brief aan de raad weten geschrokken te zijn van de beslissing. Net als bewoners van Koningsoord, in Berkel-Enschot, lijkt het de schrijver van de brief niet de juiste locatie voor een shop. De bewoner staat er niet alleen voor. Uit interviews met andere omwonenden uit Tilburg Noord blijkt dat zijn sentiment gedeeld wordt.

Ondanks dat bewoners van beide locaties het niet eens zijn met de komst van de coffeeshops, is het nog maar de vraag of hun bezwaren serieus genomen worden. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er door een onafhankelijk team gekeken naar de bezwaren. Bovendien moet na de aanvraag van de ondernemers eerst blijken of de locaties voldoen aan de eisen van de vergunning.

LEES OOK:
CDA vindt niet dat coffeeshop naar Koningsoord en Verdiplein moet, VVD stelt ook vragen
Van elf naar dertien: Twee nieuwe coffeeshops in Tilburg
Bewoners Berkel-Enschot willen geen coffeeshops, starten petitie

Edita Saakian