Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Van elf naar dertien: Twee nieuwe coffeeshops in Tilburg

(foto: Omroep Tilburg).

Twee coffeeshopondernemers krijgen de kans om twee nieuwe coffeeshops aan de stad toe te voegen. Ze zijn als winnaar uit een openbare loting gekomen. Dat laat de gemeente donderdag weten. Na de loting is door een notaris bekend geworden dat de twee coffeeshops in Tilburg Noord en bij Berkel-Enschot moeten komen.

De twee ondernemers mogen een aanvraag bij de gemeente indienen voor hun coffeeshops. Drie jaar geleden besloot de gemeente al om twee nieuwe shops toe te voegen aan het Tilburgse bestand. Ondernemers konden zich aanmelden tot 15 januari 2023. De geschikte locaties namen vervolgens deel aan een openbare loting in het stadshuis.

Verspreiden bezoekers
Twee extra coffeeshops zou helpen in de verspreiding van het aantal klanten. In Tilburg krijgen bestaande coffeeshops gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar, terwijl dat gemiddelde in andere steden in Zuid-Nederland lager ligt met 210.000 bezoekers per jaar.

Of de twee shops ook echt op de genoemde locaties gaan komen, hangt vooral af aan de indiening van de horecavergunning. Als de ondernemers de aanvraag bijvoorbeeld niet op tijd indienen of niet aan de horecavergunningsregels voldoen, krijgt de volgende ondernemer op de lotingslijst de kans om aanvraag te doen.

LEES OOK:
Meer coffeeshops in Tilburg door hoge bezoekersaantallen

Edita Saakian