Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nog even nagenieten: Dit was circusfestival Circolo

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Het Spoorpark stond vorige week voor de vijfde keer in het teken van circusfestival Circolo. Op het programma stonden spectaculaire acrobatische shows maar ook feesten zoals ‘Queer Night’ waar tot middernacht werd gedanst.

Geschreven door Rivka Korsmit

Intussen is het festival al helemaal afgebouwd en zijn op het gras in Spoorpark nog enkele sporen te zien van het grootste circusfestival van Nederland. Festival Circolo is een samenwerking tussen de Fontys Circus and Performance Art opleiding en het Makershuis Tilburg, die onderling samenwerken met de Nieuwe vorst, Dans Brabant en Theaters Tilburg. Studenten van de circusopleiding hadden, net als eerdere edities, een eigen show in het park.

De tickets voor deze jubileumeditie waren in een mum van tijd uitverkocht. Meer dan 10.000 bezoekers bezochten de in totaal 68 voorstellingen. Directeur Marc Eysink Smeets kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagd festival: “We kijken terug op een heel goed festival, dat we echt sámen hebben neergezet. Festival Circolo wil meer dan ooit een plek zijn waar we samen komen om verschillen te vieren en verhalen te delen waar iedereen zich in mag herkennen.”

Geniet via onderstaande foto’s nog even na van Circolo 2023:

LEES OOK:
Het grootste circusfestival van Nederland: Circolo begint vrijdag
Directeur Circolo: ‘we willen af van alle circus clichés’
Vrijwilliger Anneke (69) loopt al 12 jaar rond op Circolo: ‘één grote familie’

Omroep Tilburg