Het grootste circusfestival van Nederland: Circolo begint vrijdag

De opbouw van Circolo is in volle gang (foto: Pieter Soethout / Omroep Tilburg)

Het grootste circusfestival van Nederland staat vanaf deze week weer in het Spoorpark. Van 13 tot 22 oktober zijn er optredens van allerlei verschillende artiesten.

Afgelopen maandag was er nog nauwelijks iets te zien, maar een paar dagen later staat het Spoorpark al vol met circustenten. Circolo staat op het punt van beginnen, maar er moet nog van alles gebeuren. De opbouwers rennen van hot naar her om alles op tijd af te krijgen.

Oefenen, oefenen, oefenen
Ondertussen zitten ook de artiesten niet stil. Helemaal bovenin de Kempentoren hangen Seraphim en Daniël zo nu en dan al te oefenen. Hun show op hoge hoogte, die bijna iedere dag op het programma staat, is stijf uitverkocht.

Ook in de Remise staan de artiesten al volop de oefenen. Allemaal met hun eigen expertise. De een is aan het jongleren, terwijl de ander balanceert op een touw. Ze helpen elkaar, want ze willen allemaal een geweldige show neerzetten. Heel soms zitten ze gewoon wat te kletsen, maar dan lijkt het enkele momenten later weer of ze de show van hun leven opvoeren.

Uiteenlopend programma
De shows lopen ontzettend uiteen. Zoals eerder gezegd hangen er iedere dag mensen bovenin de Kempentoren, maar er is ook een show van twee jongleurs en een loopband. Anderen maken juist weer gebruik van een diabolo of zitten in een half vliegtuig. Kortom, bijzondere shows en van alles wat.

Het volledige programma van Circolo is hier te vinden.

LEES OOK:
Directeur Circolo: ‘we willen af van alle circus clichés’
Vrijwilliger Anneke (69) loopt al 12 jaar rond op Circolo: ‘één grote familie’

Pieter Soethout