Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Na oplevering van de Bankier is Tilburg nog lang niet uitgebouwd

(Foto: Omroep Tilburg)

De nieuwe bewoners van De Bankier ontvingen afgelopen weekend de sleutel van hun appartement. Eerder werden De Brabander en De Weverij al in het centrum van de stad geopend. Daar blijft het niet bij, de gemeente heeft nog veel bouwplannen voor de stad.

Met de komst van deze drie nieuwe giganten in Tilburg zijn er ongeveer 450 woningen bijgekomen. De gemeente zal veel meer moeten bouwen om, met de verwachte bevolkingsgroei, voor iedereen plek te hebben. Daarom is er bijvoorbeeld gekozen om in de Piushaven, Spoorzone en Stappegoor de hoogte in te gaan.

Skyline
In het geval van de Clarissentoren zal er zeker de hoogte in worden gegaan. Het gebouw dat aan de Burgemeester Brokxlaan komt, zal maar liefst 130 meter hoog worden. Hierdoor verandert de Tilburgse skyline flink. In het gebouw komen 250 koop- en huurwoningen.

Een andere plek waar het centrum flink zal veranderen is het Koningsplein. Dit wordt de komende jaren getransformeerd in de Koningswei. Het nu nog grauwe plein wordt omgetoverd tot een nieuw stadspark, waar twee nieuwe woontorens worden gebouwd. Die zijn samen goed voor ruim 350 appartementen, een deel hiervan is beschikbaar voor sociale huur.

Nieuwe wijk
In het Spoorpark krijgt de Westpoint met de komst van de Parkwachter een klein broertje. In dit 70 meter hoge gebouw komen er ongeveer 100 appartementen met een schitterend uitzicht over het Spoorpark.

Net buiten de Ringbaan-Zuid komt er bij Stappegoor een nieuwe wijk. Tilburgers zullen deze wijk binnenkomen door de nieuwe Poort van Stappegoor. Dit project zal bestaan uit drie gebouwen en is goed voor ongeveer 200 appartementen.

Dit was een overzicht van de meest ingrijpende veranderingen voor de komende jaren. De gemeente heeft nog veel meer op de planning staan. Tilburg zal de komende tijd dus een ingrijpende facelift ondergaan, met hopelijk een woning voor al haar inwoners.

(Foto: Omroep Tilburg)

Fabrice Leclaire