Komst coffeeshop Koningsoord nog altijd niet zeker, meer tijd nodig

(foto: Omroep Tilburg).

De burgemeester laat in een brief weten dat de gemeente meer tijd nodig heeft om een beslissing te nemen over de coffeeshop bij Koningsoord. Eigenlijk zou er vrijdag meer duidelijk worden, maar de beslissing wordt uitgesteld tot eind november. Er is meer informatie nodig.

Welke informatie dat dan precies is, wordt niet duidelijk uit de brief van de burgemeester. De vergunningsaanvraag werd eind juli verstuurd. Normaal gesproken duurt het dertien weken voordat er een beslissing genomen wordt. Het besluit zou daarmee op vrijdag 19 oktober moeten vallen. Dat gaat dus niet lukken. De verwachting is dat de gemeente eind november beslist. Die beslissing is hier dan terug te lezen.

Veel ophef
Toen het nieuws over een eventuele coffeeshop bij Koningsoord naar buiten kwam, zorgde dit voor veel ophef. Mensen uit de buurt wilden het absoluut niet hebben. Maar het blijft een besluit van de burgemeester. Wel is er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden.

Zo mag de coffeeshop niet in de buurt van een school, jongerencentrum of daklozenopvang zitten. Een jongerencentrum in De Ypelaar in stak een stokje voor de coffeeshop op het Verdiplein. Ook mag de locatie niet in een woonstraat liggen. Daarnaast moet de coffeeshop buiten de ringbanen komen, maar niet in de buitengebieden of op een bedrijventerrein.

Koningsoord
Omroep Tilburg ging destijds de straat op en vroeg aan de mensen of zij een coffeeshop bij Koningsoord zien zitten. De meeste mensen geven aan geschrokken te zijn van het nieuws en vinden het niet kunnen. “Ik vind dat het niet kan. Hij zou tegenover een snoepwinkel komen en vlakbij een kinderdagverblijf”, geeft een van de geïnterviewden aan.

LEES OOK:
CDA vindt niet dat coffeeshop naar Koningsoord en Verdiplein moet, VVD stelt ook vragen
Jeugdcentrum over het hoofd gezien, toch géén nieuwe coffeeshop
Bewoners willen geen coffeeshops, starten petitie

Pieter Soethout