Jeugdcentrum over het hoofd gezien, toch géén nieuwe coffeeshop

(foto: Omroep Tilburg).

Er komt toch geen nieuwe coffeeshop op het Verdiplein in Tilburg Noord. Dat heeft de burgemeester bekendgemaakt in een brief aan de raad. De nieuwe locatie ligt te dicht bij het jongerencentrum in De Ypelaer. Koningsoord in Berkel-Enschot blijft voorlopig nog wel een optie. Al wordt ook deze locatie opnieuw bekeken en beoordeeld.

Begin juni werd bekendgemaakt op welke locaties er nieuwe coffeeshops in de stad zouden worden gevestigd. Hierover ontstond direct ophef. Zowel in Tilburg Noord als Berkel-Enschot snapten de buurtbewoners niet dat nu net deze locaties uitgekozen waren. Er werden petities, die duizenden keren werden ondertekend,  gestart en er werden raadsvragen gesteld.

Streep door Verdiplein
Na een ruime week vol ophef gaat er in ieder geval een streep door de locatie op het Verdiplein. Een coffeeshop mag niet dichter dan 250 meter bij een jongerencentrum in de buurt zitten. Toen dit werd bekeken, is het jongerencentrum in De Ypelaer over het hoofd gezien. “De afstand tussen het jongerencentrum en de beoogde locatie voor een coffeeshop is 209 meter”, schrijft de burgemeester aan de raad. “Daarom kan er géén coffeeshop komen op het Verdiplein.”

In zijn brief aan de raad stelt de burgemeester dat alle locaties ‘opnieuw tegen het licht gehouden worden’. Het enige dat dus op dit moment zeker is, is dat er geen coffeeshop op het Verdiplein in Tilburg Noord komt.

Koningsoord
Ook de bewoners van Koningsoord in Berkel-Enschot vinden een coffeeshop niet passen in het nieuwe dorpshart. Deze locatie wordt opnieuw bekeken, net als alle andere potentiële locaties.  Omroep Brabant meldt dat burgemeester Weterings aangeeft dat er daar in ieder geval geen jongerencentrum in de buurt ligt. Hij gaat binnenkort in gesprek met de dorpsraad en wat hem betreft komt er in het dorp wel een coffeeshop.

Het verlenen van een vergunning voor een coffeeshop is uiteindelijk aan de burgemeester. De raad is geïnformeerd en heeft aandachtpunten kunnen invoeren. Op maandag 26 juni is er een informatiebijeenkomst voor de gemeenteraad.

LEES OOK:
Van elf naar dertien: Twee nieuwe coffeeshops in Tilburg
Bewoners Berkel-Enschot willen geen coffeeshops, starten petitie
Ook bewoners Verdiplein hopen dat de coffeeshop niet in hun buurt terecht komt

Pieter Soethout