Justin van der Ven keert weer terug bij Tilburg Trappers

Justin van der Ven getekend voor Tilburg Trappers
Justin van der Ven getekend voor Tilburg Trappers (bron: Tilburg Trappers)

De Tilburg Trappers heeft een jonge speler terug in het oude nest. De 21-jarige Justin van der Ven heeft een overeenkomst getekend tot medio 2025. Hij komt over van Lausitzer Füchse (DEL2). Nu heeft de nieuwe coach Todd Warriner beschikking over twee goalies, acht aanvallers en zeven verdedigers.

René de Hondt zegt erg blij de te zijn met de terugkeer van Justin. ‘’Hij heeft zeer veel potentie. Voor een speler van pas 21 jaar is hij al behoorlijk compleet.’’ De technisch manager geeft aan dat de terugkomende speler snel is, veel skills heeft en het spel goed leest.

De pas 21-jarige Van der Ven had in Krefeld wat pech toen hij met vier verschillende coaches in één seizoen moest samenwerken. ‘’Dan telt alleen maar winnen en wordt er nagenoeg niets aan talentontwikkeling gedaan’’, laat De Hondt weten. In eenenzestig duels tekende hij voor vijf punten.

In 2022 haalde Krefelder Pinguine hem in de zomer naar de Yayla Arena. Daar sloot de formatie de competitie als vierde af. ‘’In de eerste ronde van de play-offs versloeg men Dresden met 4-3, maar in de halve finale was de latere kampioen Ravensburg Towerstars duidelijk een maatje te groot.”

Jong talent

Justin begon al op vierjarige leeftijd met ijshockey. Voor hem was het liefde op het eerste gezicht. ‘’Met zijn doelgerichtheid, schotkracht en snelheid beschikte Van der Ven als jong talent al over specifieke kwaliteiten, waardoor hij al op jonge leeftijd naam maakte’’, schrijft de Tilburg Trappers.

Begin juni heeft zijn neef Delaney Hessels besloten om langer bij Tilburg trappers te blijven. Hij heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2025.

LEES OOK:
Team Trappers krijgt steeds meer vorm, ook Goirlese Delaney Hessels blijft

Eline Smits