Team Trappers krijgt steeds meer vorm, ook Goirlese Delaney Hessels blijft

Delaney Hessels heeft besloten om langer bij Tilburg Trappers aan te blijven. De aanvaller verlengt zijn contract tot de zomer van 2025.

Technisch manager René de Hondt zag de verlening van Delaney Hessels als een must. “‘Delaney was voor mij de beste center tijdens de play-offs. Hoe hij daar speelde was echt een openbaring. Nu is het zaak deze prestaties een heel seizoen te laten zien en niet enkel in de post season”, aldus De Hondt.

Jong maar ervaren op het ijs

De jonge forward uit Goirle maakte in 2018 zijn debuut voor Trappers in de EgeTrans Arena in Bietigheim (Duitsland). In 2019 scoorde hij tijdens de powerplay tegen Herne. Het was zijn eerste doelpunt voor het Tilburgse team. De vijfde krachtmeting in de halve finale van de play-offs tegen Blue Devils Weiden betekende het driehonderdste Oberliga duel voor de pas 22-jarige center.

Hessels geeft aan dat spelen voor Trappers speciaal voor hem blijft. “Ik ben er elke keer weer trots op dat ik het shirt van Trappers draag en in IJssportcentrum Stappegoor mag spelen voor zoveel trouwe supporters. Langer bijtekenen was dus een makkelijke beslissing”, zo vertelt de speler.

‘Niet direct wild enthousiast’

Voor de nummer 28 was ijshockey geen liefde op het eerste gezicht. “Mijn neef, Justin van der Ven, begon op vierjarige leeftijd met ijshockey. Ik ging regelmatig kijken, maar was niet direct wild enthousiast. Ik was meer een voetbalmannetje. Nadat zijn broer Ninho Hessels ook bij Trappers startte, besloot ik hun voorbeeld te volgen. Beide sporten heb ik tot mijn tiende gecombineerd. Daarna heb ik gekozen voor dat wat ik het leukst vond, namelijk ijshockey”, zo laat Hessels weten.

De aanvaller blijft nuchter onder complimenten die hij krijgt voor zijn krachten op het ijs. “Natuurlijk is het mooi om van waarde te zijn door te scoren of het geven van een assist. Dan val je op bij de mensen. Gaandeweg het seizoen hebben we met z’n drieën onze rol binnen de ploeg volledig geaccepteerd. In de laatste weken van de reguliere competitie was de vorm al groeiende en vooral in de play-offs begon het echt goed te draaien en hebben we lekker gehockeyd.”

Zonder zijn broer Ninho in het team

Het wordt een ander seizoen voor Delaney. Hij gaat nu zijn zevende Oberliga jaargang in, maar dit maal maakt zijn broer Ninho geen deel meer uit van de Tilburgse selectie. De oudste Hessels verdedigt komend jaar bij Snackpoint Eaters Geleen dat uitkomt in de Central European Hockey League (voormalige BeNe League).

Delaney geeft aan dat het ‘zeker’ wennen wordt. “Ik had hem het liefst hier gezien, maar ik denk dat het voor hem juist goed is. Zo heb ik hem ook gezegd dat wanneer hij voor het ijshockey kiest, hij de overstap naar Eaters moet maken. Hij kan daar veel spelen. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen. Daarbij blijft ijshockey het leukste spelletje dat er bestaat. Of je nu in Tilburg, Geleen of de andere kant van de wereld zit.”

LEES OOK:
Transfernieuws Trappers: Ninho Hessels vertrekt naar nieuw team
Trappers Off Ice: maak kennis met Bjorn Borgman
Leegloop team Tilburg Trappers: ‘Totaal geen reden tot paniek’

Vanessa Spaanderman