Gemeente minder stellig: cityring gaat maximaal twee maanden dicht

(foto: Omroep Tilburg).

‘De cityring gaat twee maanden dicht’, luidde de duidelijke mededeling van de gemeente. Inmiddels is die uitspraak minder stellig, want er wordt gekeken hoe gezorgd kan worden dat de afsluiting zo kort mogelijk duurt.

Eigenlijk wilde de gemeente helemaal geen volledige afsluiting en zou er altijd minimaal één rijbaan open blijven. Later bleek dat dit niet mogelijk is. “Een periode van afsluiting lijkt helaas onvermijdelijk”, laat de burgemeester weten in een raadsbrief. “Dat heeft vooral te maken met de ruimte die nodig is voor de aanleg van de wateropslag onder de weg.”

Voordelen volledige afsluiting
Volledige afsluiting heeft een aantal voordelen ten opzichte van meerdere kortere afsluitingen, laat de burgemeester weten. Zo kan er sneller en veiliger gewerkt worden en daardoor zijn de werkzaamheden voor de start van de Kermis klaar. Ook kan er over één langere afsluiting minder onduidelijkheid ontstaan. Tot slot zal de totale duur van één afsluiting korter zijn dan de duur van meerdere afsluitingen.

Aan het einde van 2023 kiest de gemeente een aannemer. “Die wordt bij de aanbesteding uitgedaagd om de afsluiting zo kort mogelijk te houden. Dit weegt zwaar mee in de uiteindelijke keuze.” Ook moeten nood- en lijndiensten er veilig langs kunnen. Voor fietsers wordt een tijdelijk fietspad aangelegd en voetgangers moeten omlopen via het Willemsplein of de Stadhuisstraat.

De cityring wordt maximaal twee maanden tussen 15 februari 2024 en 15 april 2024 afgesloten.

De routes voor fietsers en voetgangers.

LEES OOK: Cityring begin 2024 twee maanden dicht

Pieter Soethout