Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wijkcentrum de Ypelaer bestaat 50 jaar: weekend vol activiteiten

Wijkcentrum De Ypelaer In de wijk Stokhasselt stadsdeel Tilburg Noord | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het is dit weekend feest bij De Ypelaer, want het wijkcentrum bestaat al vijftig jaar. De ontmoetingsplek in de wijk Stokhasselt is al sinds 1973 dé huiskamer van de wijk. Met vijftig jaar is het ook nog eens een van de oudste wijkcentra van Nederland.

Nog altijd komen bewoners van allerlei culturen dagelijks samen in het wijkcentrum. Ze doen mee aan activiteiten, volgen een cursus of drinken gewoon een kop koffie. Dat ziet ook Gon Mevis, directeur-bestuurder bij ContourdeTwern. “In de loop der jaren hebben heel veel mensen keihard gewerkt om de Ypelaer te maken tot wat het nu is: een ontmoetingsplek voor vele wijkbewoners en een bruisende broedplaats met heel diverse activiteiten voor jong én oud. Van speelgoedherstel tot ruilwinkel, van bingo tot biljart, van KBO tot de allerjongste jeugd: iedereen voelt zich welkom in de Ypelaer.”

Allerlei activiteiten
Dit weekend zijn niet alle activiteiten voor iedereen toegankelijk. Vrijdagmiddag wordt er bijvoorbeeld een ouderenmiddag op uitnodiging georganiseerd. Er is dan live muziek, allerlei hapjes en drankjes en een muziekbingo. Vrijdagavond is er een receptie voor genodigden en hier komen onder andere de burgemeester en wethouders naartoe.

Zaterdagmiddag kan en mag iedereen langskomen. Bezoekers kunnen ansichtkaarten maken, biljart spelen of langs bij de Ruilwinkel. ’s Avonds is er een reüniefeest. Op zondag is er een gratis Pinksterbrunch en daarna een familiefeest met springkussen en workshops voor kinderen. Aan het einde van de middag kan de hele buurt aanschuiven voor een gratis buurtBBQ. Voor zowel de brunch als de BBQ geldt op is op.

Pieter Soethout