Esmah Lahlah voorgedragen als lijsttrekker GroenLinks Tilburg

GroenLinks draagt Esmah Lahlah voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dat heeft de kandidatencommissie van de Tilburgse partij besloten. Tijdens een vergadering op 1 december bespreken de leden van GroenLinks het lijsttrekkerschap en de kandidatenlijst voor de verkiezingen van volgend jaar.

Lahlah geeft op de website van GroenLinks Tilburg aan dat ze het een eer vindt. “Ik ben zeer vereerd met deze voordracht en kijk er enorm naar uit om samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties verder te bouwen aan een groen, eerlijk, sociaal en inclusief Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Ik zet me samen met de kandidaat-raadsleden graag de komende jaren in voor onze prachtige gemeente, waarin iedereen ertoe doet en ook volwaardig meetelt. Ongeacht je inkomen, leeftijd, opleiding en achtergrond.”

Onafhankelijke wethouder
Op dit moment is Lahlah wethouder in Tilburg. Hierbij houdt zij zich bezig met Arbeidsparticipatie, Bestaanszekerheid, Integrale aanpak Asiel en Integratie & Mondiale Bewustwording. Dit doet ze niet vanuit GroenLinks, want Lahlah is een partijonafhankelijke wethouder. Daar gaat, als de leden met haar voordracht instemmen, verandering in komen.

Veel vertrouwen
Lahlah wordt vol vertrouwen aangedragen als lijsttrekker voor GroenLinks Tilburg. Dat vertelt Joris Bengevoord, voorzitter van de kandidatencommissie. “Esmah heeft de afgelopen jaren laten zien wat werken aan een sociale stad betekent. Wij zijn dan ook verheugd dat zij zich verbindt aan een groene en sociale partij als GroenLinks. Haar gedrevenheid, leiderschapsstijl en resultaatgerichtheid maken haar een kandidaat om trots op te zijn.”

Of Lahlah ook daadwerkelijk lijsttrekker zal worden, wordt begin december bekend.

Pieter Soethout