Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Winteropvang voor daklozen opent op het NOAD-terrein

Bij de politie kwam in de nacht van dinsdag op woensdag een medlding van een inbraak bij een sportcomplex binnen. Het ging om het sportcomplex van voetbal vereniging NOAD aan de Melis Stokestraat.
Het NOAD-terrein | Foto: Omroep Tilburg

De gemeente opent dit jaar opnieuw een winteropvang voor dakloze arbeidsmigranten. Ditmaal wordt het oude terrein van voetbalvereniging NOAD gebruikt. Er is in eerste instantie plek voor 25 daklozen, die er ongeveer vanaf december terecht kunnen.

De gemeente werkt samen met Traverse om de dakloze arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa op te vangen. Vanuit de gedachte dat iedereen in Tilburg recht heeft op een dak boven zijn hoofd komt er een extra winteropvang. De tent beschermt de daklozen tegen de kou in de wintermaanden. Zij kunnen dagelijks van acht uur ’s avonds tot acht uur ’s morgens terecht in de opvang. Hier hebben ze een bed, toilet en douche en krijgen ze een kop koffie of thee.

25 personen
De locatie is volgens de gemeente geschikt, omdat deze snel in gebruik kan worden genomen en de binnenstad is op loopafstand. Ook is het groot genoeg voor ongeveer 25 personen. De winteropvang wordt in principe in gebruik genomen vanaf december. Als het al eerder erg koud wordt, haalt de gemeente de openingsdatum naar voren. De locatie is open tot uiterlijk 1 april.

Tijdens de openingstijden is er altijd iemand van Traverse aanwezig. Daarnaast zijn er twee of drie beveiligers aanwezig. Zij maken afspraken met de mensen die gebruik maken van de extra opvang. Hiermee wil de gemeente ervoor zorgen dat de tijdelijke bewoners een goede buur zijn.

Vragenavond voor bewoners
De gemeente vindt het belangrijk dat de buurtbewoners goed op de hoogte zijn van de winteropvang. Daarom zijn er twee momenten waar zij vragen kunnen stellen aan medewerkers van de gemeente Tilburg en van Traverse. Dit kan op woensdag 20 oktober van 19:00 tot 21:00 en op dinsdag 26 oktober van 17:00 tot 19:00 in het PvdA-huisje aan de Melis Stokerstraat 40.

Pieter Soethout