Dit kun je allemaal doen tijdens Koningsdag in Tilburg

Het Leijparkfestival tijdens Koningsdag

Het duurt nog maar heel even voordat onze koning zijn verjaardagskaarsjes uitblaast. Genoeg reden voor een feestje. Er is veel te doen in Tilburg. Zowel overdag, ’s avonds als ’s nachts.

Als vanouds wordt Koningsdag en -nacht afgetrapt met Tilburg Zingt in de binnenstad. Het podium staat tegen de Katterug en het is gratis voor iedereen. Ook de Oranjestraat wordt omgetoverd tot een feeststraat. Er staat een buitenpodium waar verschillende dj’s optreden. Ook op Koningsdag kun je hier terecht.

Markten
Of je nu houdt van rondstruinen op de vrijmarkt of lekker los wil gaan met een drankje; er is voor ieder wat wils tijdens Koningsdag in Tilburg. In het Leijpark worden allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een vrijmarkt. Ook in de Hasselt kun je terecht om langs de kraampjes te slenteren. Uiteraard wordt er ook een rommelmarkt georganiseerd op de Korvelseweg.

Ben je niet op zoek naar koopjes? Dan kun je op verschillende plekken in de binnenstad terecht voor een dansje. De Korte Heuvel wordt omgetoverd tot een soort festivalterrein. Je hoeft er geen entree te betalen. Dat hoeft ook niet op het Piusplein, waar maar liefst drie podia staan. Er is voor ieder wat wils en de echte feestgangers kunnen tot diep in de nacht in de kroeg terecht.

Ook het Spoorpark staat op 27 april in het teken van Koningsdag. Om tien uur opent het park haar deuren en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Er zijn kleinschalige optredens, de Spoorparkspelen worden gehouden en er is een grote Silent Disco. Ook is er nog de mogelijkheid om, wanneer het weer het toelaat, lekker te genieten van de zon.

LEES OOK:
Geen hardcups en andere locatie voor Tilburg Zingt

Pieter Soethout