Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Zo moet je omrijden tijdens Koningsdag en -nacht

Er staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden (foto: Fabrice Leclaire).

Tilburg trapt Koningsdag als vanouds af met Tilburg Zingt, dit keer tegen de Katterug in plaats van op de Schouwburgring. Het feest begint woensdag om 17.00 uur, waardoor een aantal wegen en parkeergarages in de binnenstad minder goed of helemaal niet bereikbaar zijn.

De binnenstad van Tilburg is door de werkzaamheden aan de Cityring sowieso al moeilijk bereikbaar. Tilburg Zingt doet daar komende woensdagavond nog een schepje bovenop. Ook tijdens Koningsdag blijven veel wegen afgesloten.

Tilburg Zingt is dit jaar bij de Katterug. Dat betekent dat het Stadhuisplein dicht is tussen de Katterug en de Bisschop Zwijssenstraat. Dinsdag begint de opbouw van het meezingfestijn al. Daarom is dit stuk vanaf zes uur ’s ochtends tot en met de volgende dag om zes uur ’s avonds afgesloten voor verkeer.

Omgekeerde rijrichting
Auto’s die vanaf de Heuvelring en Piusplein komen, moeten rechtdoor naar de Piusstraat. Vanaf daar vervolgen ze de weg naar de Primus van Gilsstraat en de Bisschop Zwijssenstraat. Er staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. Ook fietsers kunnen via dezelfde routen omrijden.

Parkeergarages en fietsenstallingen
Parkeergarage Schouwburg is op donderdag niet bereikbaar vanaf de Korvelseweg vanwege de Koningsmarkt. Bezoekers kunnen hun auto wel gewoon kwijt bij de parkeergarages aan het Pieter Vreedeplein en de Heuvelpoort. Iets verder weg kan dat ook nog; bij de Knegtel of bij Poppodium 013. De parkeergarage Emmapassage is bereikbaar voor auto’s.

Auto’s en motoren kunnen de garage bij de Emmapassage uitrijden richting de Piusstraat. Parkeergarage Koningsplein is bereikbaar via de Piusstraat en Bisschop Zwijssenstraat. Die laatste garage uitrijden kan alleen via de Bisschop Zwijssenstraat.

De fietsenstalling bij de Katterug is vanaf maandag 24 april tot en met donderdag 28 april niet open. De ondergrondse fietsenstalling bij de Heuvel is wel heel de nacht en tijdens Koningsdag open. De stalling bij de Concertzaal is tijdens Koningsnacht extra lang open, tot 04:30 uur. Op 26 april is er een tijdelijke bovengrondse stalling op het Koningsplein.

Edita Saakian