Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

LoveXL: het leven van een 13-jarige in een wereld vol lust en liefde

De voorstelling LoveXL (campagnebeeld) is een mix van theater, dans en muziek die gaat over alles wat erbij komt kijken als je hormonen gaan gieren.
Foto: Jaap Scheeren

LoveXL is een voorstelling die gaat over alles wat erbij komt kijken als je hormonen beginnen te gieren. Ben je stoer als je ‘het’ al hebt gedaan? Moet je doen alsof je op jongens valt terwijl je stiekem meer naar meisjes kijkt? Hoe ga je om met opdringerige mensen in je omgeving? En nog veel meer vragen over liefde en lust. Kortom, een voorstelling die herkenning biedt en tegelijkertijd nieuwe vergezichten opent. LoveXL is een mix van theater, dans en muziek en wordt dinsdag 28 februari opgevoerd in de Tilburgse Schouwburg.

De voorstelling volgt de gedachten en emoties van een jongen van 13 die worstelt met allerlei vragen. Hoe lastig kan het zijn als je alles voor de eerste keer moet uitvinden? Je wil stoer doen, je onzekerheid niet laten zien, heel ervaren overkomen, terwijl je eigenlijk niks of bijna niks weet. In LoveXL bekijken we de wereld door de ogen van deze jonge tiener.

LoveXL is geïnspireerd op de Netflix-serie Sex Education, de film Dangerous Liaisons en het tv-programma Sekszusjes. Het stuk is een productie van het gezelschap Maas theater en dans, bekend van eerdere voorstellingen zoals Liefde en Hallo familie. Artistiek directeur Moniek Merkx maakte eerder al indruk met Reigen en Voorjaarsoffer, waarin zij op een persoonlijke manier het thema volwassen worden behandelde.

LoveXL wordt gespeeld in een speciale opstelling waarbij het publiek rondom het speelvlak zit. Een unieke ervaring die de intieme sfeer van de voorstelling nog verder versterkt.

Foto: Jaap Scheeren

Benieuwd naar eerdere voorstellingen van Maas theater en dans? Lees dan onze tips:
De Grote Red Je Reet Show: sprankelend, retestoer, vol humor
Melomaniac: “een groot feest, verpakt in glinsterend cadeaupapier”

Kees-Luc Simons