Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Demonstratie tegen racisme in Tilburg vreedzaam verlopen

TILBURG – De demonstratie tegen racisme van Anti Racisme Groep Tilburg is rustig en vreedzaam verlopen. Onder leiding van onder anderen Mandela Wee Wee werd er gesproken over het onderwerp, werd George Floyd herdacht en waren er ook andere sprekers aan het woord. Volgens de politie waren er een kleine 1000 mensen aanwezig bij de demonstratie.

In tijden van corona kan er niet gedemonstreerd worden op de reguliere manier, hiervoor moesten dus wat maatregelen getroffen worden. Zo werden er op de grond vele kruisen getekend, zodat demonstranten makkelijk anderhalve meter afstand tot elkaar konden houden.

Het gehele plein dat de schouwburg omringt was gevuld met mensen. Ook aan de overkant van de Schouwburgring, bij de kerk, stonden deelnemers aan het protest. Meerdere malen werd hen vriendelijk verzocht naar de kant van de schouwburg te komen. Dit gebeurde elke keer ook, maar hierdoor werd het wel wat drukker en was het hier en daar wat lastiger om afstand te houden.

Medewerkers in oranje hesjes liepen continu rond om ervoor te zorgen dat alle richtlijnen gewaarborgd werden. Ook was er politie op de been, echter hoefde zij niet in te grijpen.

Spreken en George Floyd

Er waren meerdere mensen die hun verhaal deden, van allemaal verschillende komaf. Er werd na ieder verhaal luid gejuicht maar tijdens de verhalen bleef iedereen uit respect doodstil.

Buiten alle sprekers en verhalen werd er nog een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van George Floyd, de Amerikaan die vorige week overleed als gevolg van politiegeweld.

Lees ook:

Rick Kraaijeveld