Ondernemersfonds Binnenstad niet blij met afsluiten cityring tijdens demonstratie

Mandela Wee Wee was eerder spreker en een van de organisators van de BLM-demonstratie in Tilburg. “Let’s Talk! BLM richt zich echt op inzoomen op het onderwerp. Elkaar erkennen in je realiteit, meenemen in je verhaal. Om dat met jonge mensen te doen, is heel krachtig.”
De cityring was tijdens de BLM-demonstratie ter hoogte van de schouwburg gevuld met demonstranten | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Het Ondernemersfonds Binnenstad is niet te spreken over de afsluiting van de cityring tijdens het anti-racismeprotest bij de schouwburg. De gemeente had de route door de binnenstad ter hoogte van de afslag naar de Bisschop Zwijsenstraat tijdelijk afgesloten, omdat er veel demonstranten op de been waren. Volgens het ondernemersfonds was dit tegen de afspraken die de gemeente Tilburg had gemaakt.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er van tevoren is gecommuniceerd dat er “een kans was dat er een verkeersbeperkende maatregel zou kunnen worden uitgevoerd”. De cityring ging volgens de gemeente rond 13u dicht en de afsluiting heeft in totaal twee tot twee en een half uur geduurd. De woordvoerder benadrukte dat de parkeergarages tijdens de afsluiting bereikbaar waren.

Tijmen Moelker