Gevecht winkel: agent breekt pink als hij een man een winkel uit wil krijgen

Een politieagent pakte na een kort gesprek met een ongewenste klant hem vast, en duwde hem de winkel uit. Maar de verdachte ging bij de uitgang van de winkel toch het gevecht met de agent aan.
Foto: Pixabay

RIJEN – Omdat de manager van een supermarkt in Rijen een ongewenste klant de deur uit wou hebben belde hij vrijdagavond de politie. Toen die persoon ook op vordering van de politie niet vertrok ontstond er een gevecht waarbij de agent zijn pink brak.

De klant gaat bij de deur van de winkel het gevecht aan

Kort na zeven uur die avond kreeg de politie een melding dat er een ongewenste klant in een supermarkt aan het Wilhelminaplein in Rijen was. De man had wel een winkelverbod vanwege zijn eerdere gedrag in die winkel, maar hij wou ook nu op vordering van de manager nog niet gaan. Om de verdachte toch op andere gedachten te brengen ging de wijkagent met hem in gesprek. Toen de man echter bleef weigeren om weg te gaan en een houding aannam alsof hij wou gaan vechten, was de maat voor de agent echt vol. Hij pakte de man vast en duwde hem ook de zaak uit. Maar de verdachte, een man van 55 uit Rijen, ging op dat moment bij de deur van de winkel toch het gevecht met de agent aan.

Die moest zelfs zijn wapenstok en pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen en hem aan te houden.

Agent heeft nog last van zijn hand

Terwijl hij op een bepaald moment op het bureau is met die verdachte blijft de agent echter last houden van zijn hand. In het ziekenhuis is dus even later ook vastgesteld dat de pink gebroken was.

Kees-Luc Simons