Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De Spoel Reunited doneert meer dan 9000 aan stichting Quiet

Esmah Lahlah, George van den Bosch en Chantal van Rijswjik met de cheque bij Quiet (foto: Omroep Tilburg)

Dansen, een weerzien met oude vrienden en al met al een onvergetelijke avond: dat was de Spoel Reunited. Maar het leverde meer op dan alleen een leuke avond voor de bezoekers. Ook Quiet plukt de vruchten van de reünieavonden. Oud-eigenaar George van den Bosch overhandigde namelijk een cheque met een waarde van 9050 euro aan de stichting.

In de ‘huiskamer’ van stichting Quiet is koffie, thee en taart, terwijl de oud-dj’s van de Spoel wachten op wethouder Esmah Lahlah. Wanneer de wethouder arriveert, begint initiatiefnemer Walter de Wit met een klein praatje. “Eigenlijk werd de Spoel Reunited georganiseerd, omdat George alle oud-personeelsleden nog eens wilde zien.” George van den Bosch is de oud-eigenaar van de Spoel. “Dat plan is een klein beetje uit de hand gelopen”, zegt Walter lachend.

1000 mensen
Vanuit dat eerste idee werden uiteindelijk twee avonden in de Smederij georganiseerd. Beide avonden waren er zo’n 500 mensen, die elkaar voor het eerst in lange tijd weer zagen en dansten op de hitjes van toen. “De reacties waren alleen maar lovend en positief”, vertelt Walter. “We gaan het volgend jaar weer doen.” Op 11 en 12 oktober 2024 zijn er weer twee reünieavonden.

Het doel was een reünie voor de bezoekers van de Spoel. Maar uiteindelijk werd het meer dan dat. George gaf al in een vroeg stadium aan dat hij wilde dat het overgebleven geld naar een goed doel zou gaan. Dat goede doel werd stichting Quiet. Wethouder Lahlah vindt het een geweldig initiatief. “Ik vind het fantastisch dat er een reünie heeft plaatsgevonden en dat jullie daar dan ook een goed doel mee steunen.”

Lopend vuurtje
Lahlah kwam zelf nooit in de Spoel en was niet aanwezig bij de reünie, maar hoorde er wel veel over. “Zelfs op het gemeentehuis ging het over de Spoel Reunited”, vertelt ze. “Heel veel mensen hadden het erover en veel mensen wilden erbij zijn.” Ook Chantal van Rijswijk van Quiet is ontzettend blij met de donatie. “Het is geweldig dat zulke initiatieven bestaan: door de bewoners voor de bewoners van Tilburg.”

Wanneer de aanwezigen foto’s van de cheque maken, staat oud-eigenaar George tussen twee vrouwen in. Een van de andere oud-dj’s attendeert hem hierop en zegt dat hij een wens mag doen. George hoeft niet lang na te denken wat hij wenst. “Het is prachtig dat wij dit bedrag doneren, maar eigenlijk moet een organisatie als Quiet niet nodig zijn in zo’n welvarend land. Dat zou ik graag wensen.”

LEES OOK:
De Spoel is 25 jaar na sluiting nog altijd razend populair
Frans en Mylène vliegen de wereld over voor de Spoel Reunited

Pieter Soethout