Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Fietsenstalling Dwaalgebied open: plek voor ruim 200 fietsen

Rik Grashoff bij de opening van de fietsenstalling (foto: gemeente Tilburg)

De fietsenstalling in het Dwaalgebied werd woensdagmiddag geopend door wethouder Rik Grashoff. Er is ruimte voor zo’n 200 fietsen. Met de fiets kun je vanaf de Heuvelstraat binnenrijden. Te voet kan dit ook aan de kant van de Schouwburgpromenade.

De nieuwe stalling zit in een oud winkelpand, tegenover de Pauluskerk. Vroeger zat hier de Bruna, maar de afgelopen maanden werd het gebouw omgetoverd tot fietsenstalling. Er is niet alleen plaats voor ‘normale’ fietsen, maar ook voor brede fietsen, e-bikes en bakfietsen. De fietsenstalling Dwaalgebied wordt beheerd door de Diamant-groep.

Aan de kant van de Heuvelstraat zit een automatische schuifdeur, waar je met de fiets doorheen kunt. Aan de andere zijde van de fietsenstalling kun je alleen te voet naar binnen, want op de Schouwburgpromenade mag je niet fietsen.

Openbaar toilet
De locatie kan niet alleen gebruikt worden om je fiets weg te zetten. Er is een openbaar toilet, dat ook geschikt is voor mensen met een beperking. Op dit moment zitten er al openbare toiletten in parkeergarages, maar dit is de eerste in een fietsenstalling.

De stalling is van maandag tot en met zaterdag open van zeven uur ’s ochtends tot een uur ’s nachts. Op zondag opent de fietsenstalling om tien uur.

LEES OOK:
Geen papieren bonnetje meer als je je fiets in een bewaakte fietsenstalling zet

Pieter Soethout