Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Crisisnoodopvang Goirle blijft tot volgend jaar open

De ingang van de crisisnoodopvang in Goirle (foto: Ritchie van Rijswijk)

De noodopvang voor vluchtelingen aan de Tilburgseweg in Goirle blijft open tot 1 mei 2024. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Daarmee wordt de duur van de opvang met één jaar verlengd.

Eerder werd afgesproken dat de noodopvang op 1 mei 2023 zou sluiten. Dit tot grote teleurstelling van de gevluchte bewoners van het Oude Missiehuis. Zij gaven aan dat ze er graag langer willen blijven wonen. Buurtbewoners, de eigenaar van het pand en de gemeenteraad staan hiervoor open en daarom blijft de crisisnoodopvang in ieder geval een jaar langer open.

Activiteiten
De bewoners voelen zich thuis in Goirle en hebben er wat te doen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Iedere dag kunnen de vluchtelingen aan de slag met de Nederlandse taal. Ook sporten is heel belangrijk. In samenwerking met verschillende sportverenigingen kunnen mensen bijvoorbeeld badmintonnen, voetballen of hardlopen.

Ook gaat er iedere week een groepje bewoners zwerfafval prikken in de omgeving. Een ander deel van de vluchtelingen is een moestuin begonnen, die deze zomer moet gaan zorgen voor verse groenten. De activiteiten zorgen voor contact tussen de Goirlenaren en vluchtelingen en dit is goed voor het leren van de Nederlandse taal.

Donaties
De vluchtelingen hebben voor aankomende zomer kleding nodig. Vooral aan sportschoenen voor mannen, zomerkleding voor mannen en vrouwen en sportkleding is behoefte. Verzorgingsartikelen, zoals dames- en herenparfums zijn ook van harte welkom. Alles wat de bewoners niet passen, gaat naar de kringloop.

LEES OOK:
Raad Goirle positief over verlengen crisisnoodopvang
Vluchtelingen in Goirle: ‘Ik ben er klaar mee om iedere keer te verhuizen’
Bewoners noodopvang in Goirle openen de deuren voor dorpsgenoten

Pieter Soethout