Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Coronatestlocatie GGD Hart voor Brabant is verhuisd

TILBURG – Op donderdag 3 december is de coronatestlocatie van de GGD Hart voor Brabant in Tilburg verhuisd. De reden voor de verhuizing is uitbreiding van de capaciteit. Maar de oude locatie was ook niet geschikt voor gebruik in de winter. In de nieuwe testlocatie zullen op korte termijn naast de klassieke PCR-testen, ook antigeensneltesten worden afgenomen.

De weersbestendige coronatestlocatie van de GGD op industrieterrein Kraaiven is vanaf 3 december open. Omdat de GGD Hart voor Brabant in Tilburg per 1 december is verhuisd van de Burgemeester Damsstraat naar Reitseplein 3, is de coronatestlocatie ook verhuisd. Daarnaast heeft het nieuwe testpunt nu een vier keer zo grote capaciteit en is het weersbestendig. De testlocatie is de laatste van de vier locaties van GGD Hart voor Brabant die verhuisd zijn.

Met de nieuwe, grotere locatie heeft de GGD nu een capaciteit van 6.800 testen per dag. Daarnaast zal de GGD op korte termijn beginnen met antigeentesten, ofwel sneltesten. Op dit moment neemt de GGD nog alleen de klassieke PCR-testen af, en daar zullen de sneltesten dus bij komen. Dit zal ervoor zorgen dat de uitslagen van de testen sneller bekend zijn.

Weersbestendige testlocatie

De oude locatie aan de Burgemeester Damsstraat was niet geschikt voor gebruik in de winter omdat het onderdak bestond uit grote witte tenten. De nieuwe locatie is inpandig en is hiermee een stuk aangenamer in de winter omdat die dus wel te verwarmen is. Daarnaast is het punt goed bereikbaar en kunnen er meer auto’s terecht. Je kan hier ook te voet en met de fiets terecht en je hoeft niet lang te wachten.

Antigeentesten

Op korte termijn verwacht de GGD Hart voor Brabant al te gaan beginnen met de antigeensneltesten. Er zal een laboratorium komen op de testlocatie waar analisten aan het werk gaan om de monsters van de testen meteen te onderzoeken. Zo weten mensen snel of ze het risico lopen om andere mensen te besmetten, en of ze al dan niet in quarantaine moeten. De sneltesten zullen op dezelfde manier afgenomen worden als de huidige PCR-testen.

Janneke Timmermans