Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De horeca in Tilburg blijft dicht op 17 januari

TILBURG – Horecabedrijven in vijftig Nederlandse steden en regio’s dreigen op zondag 17 januari hun deuren weer te openen, ook als dat niet mag van de overheid. Maar de Tilburgse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het persbericht waar dit in staat niet ondertekend.

Koninklijke Horeca Nederland afdeling Tilburg

“Je mag het zien als een wanhoopsactie. De reserves en eigen vermogens van bedrijven zijn op. Het is een feit dat 50% van de bedrijven technisch failliet zijn. Er moet steun komen anders kun je niet verwachten dat ondernemers nog langer de deur dichthouden,” aldus Tim Wijdemans, voorzitter KHN afdeling Tilburg.

De horeca

Mariska, van ’t Elfde Gebod, vertelt dat ze niet achter de uitspraken van de horeca staan en dat ze gewoon dicht blijven. “Wij geloven niet in dreigen. Volgens de overheid moeten de horecazaken nog dicht blijven en daarom doen we dat.”

Ook Polly Maggoo is niet van plan om zijn deuren te openen. “Wij vinden dit geen manier van overleggen en geloven niet dat dreigen met openen van de horeca het coronavirus uit het land krijgt,” vertelt Jaap van Ham, manager van Polly Maggoo.

Ciel Hesen