Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nieuwe locatie en uitbreiding voor Tilburgse coronatesten

GGD Hart voor Brabant kan nu 6.800 coronatesten per dag uitvoeren. De uitbreiding op de nieuwe testlocatie zorgt voor een verhoging van de testcapaciteit.
Een locatie van de GGD Hart voor Brabant | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – De coronatestlocatie in Tilburg is op 1 december verhuisd. Op de nieuwe locatie was een uitbreiding van de testcapaciteit mogelijk. Zo kan er nu meer getest worden.

GGD Hart voor Brabant kan nu 6.800 coronatesten per dag uitvoeren. De uitbreiding op de nieuwe testlocatie zorgt voor een verhoging van de testcapaciteit. Dat doen ze door het testen te verplaatsen naar grotere, winterbestendige locaties. Afgelopen week opende de GGD al een nieuwe testlocatie in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Eerder deed de zorginstantie dit ook in Uden en Cuijk. Tilburg is de laatste in de rij.

Ook sneltesten

Naast de ‘reguliere’ PCR-test, die aantoont of je op het moment besmet bent, hoopt de GGD binnenkort ook antigeentesten te kunnen aanbieden. Een antigeentest is een zogenoemde ‘sneltest’. De uitslag komt bij die test veel sneller dan bij een PCR-test. Voor zorgmedewerkers, 70-plussers of mensen die behoren tot een medische risicogroep, blijven ze de PCR-test uitvoeren. Die test biedt namelijk extra zekerheid en dat kan in deze situaties verstandig zijn, vindt de GGD.

GGD Hart voor Brabant treft nu de nodige voorbereidingen om op korte termijn, op de nieuwe testlocatie, antigeentesten te kunnen uitvoeren. Dat doen ze samen met Microvida, een kenniscentrum en medisch laboratorium. GGD Hart voor Brabant is zelf ook verhuisd, per 1 december is het nieuwe bezoekadres Reitseplein 3 in Tilburg.

Niels Verdaasdonk