Carnavalsstichting blaast carnaval in Kruikenstad geheel af

Patrick Dewez, voorzitter van Carnavalsstichting Tilburg, zegt over carnaval in Kruikenstad: “Carnaval is met elkaar aan de bar staan, biertje drinken, armen om elkaar heen en lachen, huilen en feestvieren. Dat zagen we niet meer zitten.”
Kruikenstad in Koor in 2020 | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Aankomend carnavalsseizoen zullen er geen activiteiten plaatsvinden in Kruikenstad. Carnavalsstichting Tilburg schrapt alle carnavalsactiviteiten en heeft ook besloten om geen alternatieven te houden. De livestream op Elf-Elf komt ook te vervallen en er zal ook geen Prins en Raad van Elf gepresenteerd worden.

Patrick Dewez, voorzitter van de Carnavalsstichting, zegt: “Carnaval is met elkaar aan de bar staan, biertje drinken, armen om elkaar heen en lachen, huilen en feestvieren. Dat zagen we niet meer zitten.” De stichting heeft weken geprobeerd alternatieven te bedenken. Maar men is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat de gezondheid voor carnavalsvierders niet voldoende is te garanderen.

Niet alleen vanwege het gezondheidsrisico is het besluit genomen. Maar met name ook vanwege de beeldvorming als het gaat om Tilburg. De voorzitter van de Carnavalsstichting stelt zich voor dat het de volgende dag in alle kranten staat als er op Elf-Elf toch een Prins gepresenteerd zou worden. Zeker na het feestje van Willem II-supporters laatst. “Heel de wereld kijkt natuurlijk naar ons en zegt ‘kijk daar gaan ze weer in Tilburg’”, zegt Patrick Dewez.

Malou den Ouden