Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Honderden Willem II-supporters feesten erop los en lappen coronaregels aan de laars

Donderdagavond was het alweer de derde voorronde voor Willem II in de UEFA Europa League, een wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen het Schotse team Rangers FC. Reden voor een feestje dus, volgens de trouwe Willem II-supporters.
(foto: Omroep Tilburg).

TILBURG – Donderdagavond kwamen honderden Willem II-supporters bij de Euroscoop op het Olympiaplein bij elkaar en feestten erop los. De supporters hadden alleen oog voor het feestvieren en hielden zich niet aan de welbekende coronamaatregelen. Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg, liet weten dat het grote feest een bewuste keuze was.

Donderdagavond was het alweer de derde voorronde voor Willem II in de UEFA Europa League, een wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen het Schotse team Rangers FC. Reden voor een feestje dus, volgens de trouwe Willem II-supporters. Aangezien de gemeente het wel aan zag komen dat de Willem II-fans feest zouden gaan vieren, heeft ze besloten een vergunning te geven voor een grote bijeenkomst voor de supporters. Hier was dan ook een groot scherm aanwezig waar honderden supporters de wedstrijd Willem II – Rangers FC konden aanschouwen, met alle gevolgen van dien. Het resulteerde in een enorme bijeenkomst waar honderden mensen dicht op elkaar stonden, en feestvierden terwijl ze zich vooral niet aan de coronaregels hielden.

Burgemeester staat achter besluit

De gemeente wilde liever een vergunning te geven voor deze enorme bijeenkomst dan dat er illegale feesten met Willem II-supporters op straat en thuis plaats zouden vinden. Zo laat de gemeente weten: ‘’Alle mensen hebben vooraf hun gegevens moeten opgeven bij de organisatie. In het ergste geval zou dat kunnen helpen bij het bron- en contactonderzoek. Bij mensen thuis heb je daar geen zicht op.’’

Janneke Timmermans