Jonger Oranje Talentendag: Profclubs zoeken een nieuwe Donyell Malen

Deelnemers van de Jonger Oranje Talentendag spelen een groot 4 tegen 4-toernooi waarbij scouts van PSV ze bekijken en beoordelen. Alle deelnemers krijgen dus de kans om hun voetbaldroom waar te maken.

TILBURG – Dinsdag 20 oktober, in de herfstvakantie, vindt een Jonger Oranje Talentendag plaats bij VV ZIGO in Tilburg. Jongens en meisjes van 5 tot 12 jaar hebben tijdens deze dag de kans om hun voetbaltalent te laten zien. Daarbij maken ze ook kans om gescout te worden door scouts van een van de aangesloten profclubs. Zit hier de nieuwe Donyell Malen tussen?

Tijdens de Jonger Oranje Talentendag speel je een groot 4 tegen 4-toernooi waarbij scouts van PSV je bekijken en beoordelen. Alle deelnemers krijgen die dag de kans om hun voetbaldroom waar te maken: gescout worden door een profclub en/of een plek verdienen in de Jonger Oranje Regioselectie.

De scouts selecteren tijdens de Talentendag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties ‘Zuid’. Dat zijn selecties in de leeftijdscategorieën Onder 9, Onder 11 en Onder 13. Zij gaan aan het eind van het seizoen meedoen aan de Finals. Daar selecteren scouts van alle partnerclubs van Jonger Oranje dan de drie officiële Jonger Oranje teams. Deze talententeams spelen in het seizoen daarna tegen profclubs uit het binnen- en buitenland. Zo speelde Jonger Oranje tot nog toe al oefenwedstrijden tegen clubs als AZ, Liverpool en Borussia Dortmund.

Scouts langs de lijn van een van de aangesloten profclubs nemen de spelers en speelsters onder de loep

Het mag dan zo zijn dat een club als Willem II niet als partnerclub is aangesloten, maar er zijn toch wel spelers van Jonger Oranje geweest die de overstap hebben gemaakt naar de Tricolores. Dus als dit jouw droomclub is…

De Talentendag is voor spelers uit de geboortejaren 2009 tot en met 2015. Je hoeft niet lid te zijn van een voetbalclub om mee te kunnen doen.

Kees-Luc Simons