Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Burgemeester grijpt in, alcoholverbod in deel Spoorpark

Door het warme weer was het druk in het Spoorpark. Zo druk dat de politie en handhaving zich genoodzaakt zagen om iedereen weg te sturen uit het park.
Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De burgemeester heeft besloten dat er in een deel van het Spoorpark niet langer alcohol mag worden gedronken. Hiermee hoopt hij de overlast, die in sommige delen van het park al maanden aanhoudt, in te perken. Het voorstel daarvoor wordt nu uitgewerkt.

In een brief aan de raad stelt de burgemeester dat er al lange tijd berichten rondgaan over de aanhoudende overlast. De groep is, volgens de burgemeester, vooral met zichzelf bezig. Daarbij wordt alcohol gedronken en wordt men steeds luidruchtiger. “Onderling hebben er een aantal vechtpartijen plaatsgevonden en ook worden voorbijgangers nageroepen”, stelt de burgemeester in zijn brief.

Scherper handhaven
Sinds begin dit jaar de burgemeester in gesprek geweest met het Spoorpark. Op verzoek van het bestuur wordt een gedeeltelijk alcoholverbod ingevoerd. Waar dat precies gaat zijn, wordt nu nog uitgewerkt. “Het geeft de politie en handhaving de mogelijkheid om scherper te handhaven”, aldus de burgemeester. “Hiermee beschermen we vooral de kinderen en ouders, die de BSO in het park bezoeken.”

Voor nu roept de burgemeester de bezoekers in het park op om melding te maken van overlast. “Dit geeft ons de mogelijkheid door te pakken op het moment dat de overlast plaatsvindt.”

LEES OOK:
Kiosk Spoorpark dicht: ‘Kunnen veiligheid van medewerkers niet garanderen’
Spoorpark Kiosk moet wéér de deuren sluiten: ‘Situatie is onhoudbaar’

Pieter Soethout