Het Blauwe Gebouw wordt gesloopt en maakt plaats voor De Burgemeester

De sloop van het iconische Blauwe Gebouw is in volle gang. Het voormalige gebouw van de sociale dienst moet plaatsmaken voor nieuwbouwcomplex de Burgemeester. Het nieuwe gebouw krijgt iets minder dan 150 appartementen, waarvan een deel koop en een deel huur is.

Al sinds de jaren ’70 is het iconische Blauwe Gebouw niet weg te denken uit het Tilburgse straatbeeld. De meningen zijn nogal verdeeld, want waar de een het prachtig vindt, is het voor de ander een doorn in het oog.

Altijd discussie
Dat het gebouw discussie opwekt, blijkt ook uit een gesprek tussen twee omstanders. De ene persoon vindt het jammer dat zo’n iconisch en vooruitstrevend gebouw nu plaats moet maken voor een nieuwbouwproject. Een andere voorbijganger vindt het juist heel terecht. Volgens hem zijn er in Tilburg al veel mooiere gebouwen gesloopt.

De sloop moet deze maand nog klaar zijn. De nieuwbouwappartementen gaan in het najaar van 2023 in de verkoop en verhuur. Hoe lang het dan nog duurt, voordat De Burgemeester er staat, is nog niet bekend.

Pieter Soethout