Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Spoorpark Kiosk moet wéér de deuren sluiten: “Situatie is onhoudbaar”

De Kiosk is niet langer open (foto: Omroep Tilburg)

De Spoorpark Kiosk moet de deuren alweer sluiten. De maat is vol, zo laat het bedrijf op Instagram weten. De kiosk heeft al maanden last van groepen in het park, die overlast veroorzaken en medewerkers intimideren.

De kiosk liet woensdag op Instagram al weten dat de situatie onhoudbaar is. “Nadat we onszelf in diverse bochten hebben gewrongen, blijkt toch dat de situatie onvoorspelbaar en daardoor onhoudbaar is”, deelt het bedrijf op social media.

Gevaarlijke situatie
Een aantal maanden geleden sloot de Kiosk ook al tijdelijk haar deuren. Toen leidde de overlast van een groep in het Spoorpark tot een gevaarlijke situatie. In de tussentijd lijkt het probleem niet te zijn opgelost.

De kiosk is daarom vanaf nu gesloten. Dat is de conclusie van het bedrijf na een ‘zeer emotioneel en intensief overleg’. Bij de gemeente en politie is weer aan de bel getrokken. “We zijn afhankelijk van de gemeente Tilburg. Zolang zij niet rigoureus ingrijpt, kunnen wij niet meer open.”

Intimidatie
Het bedrijf wil garanties krijgen dat de situatie weer veilig en ontspannen wordt in het park. “Intimidatie, bedreigingen, schelden en schreeuwen zijn we inmiddels normaal gaan vinden. Het gevoel van machteloosheid zet op dit moment ons gevoel van weerbaarheid en ondernemersdrang op een tweede plek.”

Het bericht van de kiosk leidt tot veel begrip en ook boze reacties op social media. Velen roepen de gemeente op om er iets tegen te doen. “Er moet echt iets gedaan worden aan de overlast in het Spoorpark. Het is dagelijks raak en ondanks alle klachten wordt er niet ingegrepen. Absurd dat een kiosk op klaarlichte dag niet eens open kan en dat zoveel mensen hier last van hebben”, aldus één van de reacties.

LEES OOK:
Kiosk Spoorpark dicht: ‘Kunnen veiligheid van medewerkers niet garanderen’

Edita Saakian