Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Beroving auto Zuringhof: Na onderzoek zijn twee mannen aangehouden

De politie hield 30 maart twee mannen uit Tilburg aan op verdenking van betrokkenheid bij een beroving, waarbij een man werd beroofd van zijn auto.
Foto: politie

TILBURG – De politie hield dinsdag 30 maart twee mannen (22 en 29 jaar) uit Tilburg aan op verdenking van betrokkenheid bij een eerder gepleegde beroving. Hierbij werd een man van 27 op gewelddadige wijze beroofd van zijn auto op de Zuringhof in de wijk Wandelbos.

Het slachtoffer werd op dinsdag 12 januari tijdens een zakelijke afspraak beroofd van zijn auto. Hij parkeerde die avond zijn witte Volkswagen Polo en stapte uit. Er stond een man, maar dat was niet degene met wie hij daar had afgesproken. Vervolgens kwam een tweede man zijn kant op. Deze man bedreigde hem met een zwart vuurwapen en sloeg hem daarmee op het hoofd. Het slachtoffer rende daarop weg. De twee mannen stapten in zijn auto en reden ermee weg. De auto is een dag na de beroving onbeheerd teruggevonden bij het Westerpark. Direct is er een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek kwamen later de twee verdachten in beeld. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

Kees-Luc Simons