Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgs talent strijdt om Young Classical Talent Award (YCTA)

Op 15 april strijden vier jonge Tilburgse solisten om de ‘Young Classical Talent Award’ (YCTA). Het concert wordt live uitgezonden op de Facebookpagina’s van Kamerata Zuid en Omroep Tilburg.
Young Classical Talent Award | Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

TILBURG – Op 15 april vindt de vierde editie van de Young Classical Talent Award (YCTA) plaats in Concertzaal Tilburg. Vier finalisten van Tilburgse middelbare scholen strijden dan, onder begeleiding van strijkorkest Kamerata Zuid, om de felbegeerde award. In verband met de corona-maatregelen is het evenement op donderdag 15 april vanaf 19:30 uur via livestream te volgen op de Facebookpagina’s van Kamerata Zuid en Omroep Tilburg.

De YCTA is een jaarlijkse muzikale talentenjacht in samenwerking met alle Tilburgse middelbare scholen. Muzikale talenten krijgen de unieke kans om onder begeleiding van een professioneel orkest een muziekstuk te zingen of te spelen voor een vakjury. De winnaar wint de award én een masterclass in zijn of haar discipline. De YCTA is een initiatief van Kamerata Zuid, Theaters Tilburg en CiST.

Professionele jury

Ook dit jaar deden veel scholieren auditie bij hun muziekdocenten op school. Zij bepaalden vervolgens welk talent hun school op 15 april in de Concertzaal mag vertegenwoordigen voor een vakjury – onder toeziend oog van voorzitter Etienne Siebens.

Finalisten 2021

Dit jaar zullen de volgende vier pianisten hun school vertegenwoordigen: Kris van der Plas (Koning Willem II College) speelt Shostakovich, net als Eva Rijnen (Nieuwste School), Adna Alagic (Cobbenhagenlyceum) speelt Einaudi en Maaike van Stralen (Beatrix College) speelt Mozart.

Tijmen Moelker