Alcoholverbod Spoorpark van oostelijke ingang tot Kempentoren

Door het warme weer was het druk in het Spoorpark. Zo druk dat de politie en handhaving zich genoodzaakt zagen om iedereen weg te sturen uit het park.
Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Om de overlast in het Spoorpark te beperken, heeft de burgemeester besloten dat er een gedeeltelijk alcoholverbod komt. Eerder was nog niet bekend waar dat dan precies zou zijn, maar daar is nu verandering in gekomen.

Vanaf de oostelijke ingang, aan de kant van het basketbalveld, tot aan de Kempentoren mag binnenkort geen alcohol meer worden gedronken. Dat betekent dat het stuk bij De Rits, de Spoorparkkiosk, de BSO en het basketbalveld voortaan verboden terrein is voor mensen die alcohol willen drinken.

Overlast beperken
Op deze manier hopen de betrokken partijen de overlast van de afgelopen maanden te beperken. De Spoorparkkiosk gingen al meerdere keren dicht en ook op social media regende het klachten over één bepaalde groep in het park. Volgens de directie van het Spoorpark betekent het alcoholverbod in ieder geval dat er maatregelen genomen kunnen worden bij overlast.

Volgens burgemeester Weterings zorgt een alcoholverbod ervoor dat er scherper kan worden gehandhaafd. “Er zit namelijk vaak een groep in het park, die voornamelijk met zichzelf bezig is. Naarmate de dag vordert drinken ze meer alcohol en worden ze luidruchtiger. Met het verbod beschermen we vooral de kinderen en hun ouders, die de BSO is het park bezoeken”, geeft hij aan in zijn brief aan de raad.

Openbaar park
Eerder was de parkmanager, Sophie Peters, te gast in TilbuZz. Daarin vertelde ze het volgende: “Wij zijn een park voor de Tilburger en dat betekent ook dat het park voor iedere portemonnee toegankelijk moet zijn”, legt ze uit in de talkshow. Dan kan het ook wel eens mis gaan. “We willen in het park zo min mogelijk regels, maar er zijn alsnog mensen die de randjes opzoeken.”

Om dit in de toekomst tegen te gaan, komt er dus een gedeeltelijk alcoholverbod. Het wordt snel duidelijk wanneer het verbod ingaat, maar voor nu is dat nog onbekend.

LEES OOK:
Spoorpark Kiosk moet wéér de deuren sluiten: “Situatie is onhoudbaar”
Spoorparkmanager overweegt gedeeltelijk alcohol- en rookverbod
Burgemeester grijpt in, alcoholverbod in deel Spoorpark

In het rode gebied mag je straks geen alcohol meer drinken.

Pieter Soethout