Willem II wint in Den Bosch

Donderdagavond was het alweer de derde voorronde voor Willem II in de UEFA Europa League, een wedstrijd die thuis gespeeld werd tegen het Schotse team Rangers FC. Reden voor een feestje dus, volgens de trouwe Willem II-supporters.
(foto: Omroep Tilburg).

Willem II heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van FC Den Bosch. De Tricolores werden voor de eerste keer dit seizoen niet gesteund door een uitverkocht uitvak. Dat moest verplicht leeg blijven na de misdragingen van FC Den Bosch supporters bij de wedstrijd in Tilburg.

De ploeg uit Tilburg had wat recht te zetten na de 1-2 thuisnederlaag eerder dit seizoen tegen de laagvliegers uit Den Bosch. Willem II kreeg dan ook in de tweede minuut direct al een kans om de score te openen, maar Elton Kabangu kreeg de bal niet in het doel.

Thijs Oosting
Hierna kabbelde de eerste helft maar wat voort, waarbij Willem II het meeste balbezit had, maar niet echt gevaarlijk kon worden. De 0-1 van Thijs Oosting vlak voor rust kwam dan ook als een verassing. Voor Oosting, die door een zware knieblessure lang aan de kant zat, was het de eerste goal in veertien maanden.

Vlak na rust was FC Den Bosch nog dicht bij de gelijkmaker met een bal op de lat. Maar verder kon de ploeg uit Den Bosch niet echt gevaarlijk worden, tegen het defensief weinig weggevende Willem II. Toen Erik Schouten halverwege de tweede helft  0-2 voor Willem II maakte, was de buit binnen voor de Tricolores.

Goede reeks
Met deze overwinning zet Willem II de goede reeks sinds de start van 2023 voort. Alleen koploper PEC Zwolle haalde dit kalenderjaar meer punten. Aanstaande vrijdag speelt Willem II thuis tegen VVV, die één plaats lager staan op de ranglijst. Bij winst kunnen de Tricolores dan ook goede zaken doen omtrent de play-offs.